Welkom op onze website

Rechtstreeks informeren en boeken bij Pension Groenewoud geeft altijd de beste beschikbaarheidsinformatie en de voordeligste prijs. Door de week is het pension nu (vanwege Corona) opgesplitst in diverse appartementen die los te huur zijn. Voor meer informatie klik hier

PENSION GROENEWOUD

Het pension is gelegen op een prachtige locatie aan de rand van het dorp Swalmen.De grote tuin is in twee delen gesplits door een kreupelhaagje met hekje. Achter in de tuin komt u bij het riviertje de Swalm. Het gebied Groenewoud maakt deel uit van het uniek natuurgebied het Swalmdal, beheerd door staatsbosbeheer.
Mensen die graag in de natuur vertoeven, van wandelen houden, willen fietsen of eens lekker uit willen rusten onder de bomen en langs het water, zullen hier zeker aan hun trekken komen. Het pension is gelegen aan het pieterpad en vele andere wandel- en fietsroutes. Kaarten zijn aanwezig.
Wij bieden B&B ( Bed and Breakfast ) gedurende het hele jaar. In de weekenden is het hele pension te huur als groepsaccommodatie. Minimaal 2 nachten. Ook voor een midweek kunnen groepen het pension geheel of gedeeltelijk huren.
Inchecken vanaf 15.00 uur tot 21.30 uur. Uitchecken tot 12.00 uur.
We vragen onze gasten respectvol om te gaan met de rust en de ruimte in de natuur. 's Avonds na 22.00 uur moet het buiten rustig zijn. Groepen hebben dan nog altijd de beschikking over de groepsruimte.
De locatie is een geschikt uitgangspunt voor leuke dagtochtjes naar steden dichtbij, zoals Roermond, Venlo en het duitse Bruggen, of wat verder weg Maastricht en Dusseldorf.

Het Pension is eigendom van Paul Keulen en Jose van Willick. Zij zijn uw gastheer en gastvrouw. Ook exploiteren zij een shiitake-paddenstoelenkwekerij. Meer informatie hieronder.


ACCOMMODATIE

Pension Groenewoud is een massief houten gebouw gemaakt van Fins grenenhout en heeft zeven slaapkamers en een gezamenlijke eetkamer met volledig ingerichte keuken waar de gasten zelf hun maaltijden mogen bereiden en nuttigen. Ook een koelkast staat tot uw beschikking. Uiteraard kan de eetkamer ook als ontmoetings- en ontspanningsruimte fungeren. Voor groepen is er nog een apart stenen gebouw dat ook deze functie vervult. In deze sfeervolle ruimte (5 x 10 meter) is o.a. een houtkachel met een zithoek. Hier is ook een keukentje. Tevens zijn er diverse tafels met stoelen. Dit zaaltje is te gebruiken  als werkruimte voor groepen die in het pension verblijven. In het pension geldt een rookverbod en lopen we op sloffen of sokken, die U bij voorkeur zelf meeneemt gezien de beperkte hoeveelheid en maten aanwezig.
Enkele pensionkamers hebben een eigen kookgelegenheid. De meeste kamers zijn ingericht  voor 2 personen. Twee eenpersoonsbedden kunnen desgewenst aan elkaar gekoppeld worden tot een tweepersoons bed. Er is een mogelijkheid om een kinderbedje te plaatsen. Enkele kamers zijn groter, hier staan dan ook meer bedden. Iedere kamer is voorzien van een eigen badkamer, met douche, w.c.en wastafel. Alle kamers hebben uitzicht op bos, tuin of rivierlandschap, zijn centraal verwarmd en met een thermostaatknop regelbaar.
Voor groepen die het pension willen huren zijn er maximaal ongeveer 20 slaapplaatsen beschikbaar.
De tuin loopt over in een schitterend natuurgebied met talloze plekjes om van de natuur te genieten, langs de rivier en door de bossen te struinen.




SHIITAKE-PADDENSTOELEN

Bij het pension is een paddenstoelenkwekerij gelegen waar op traditionele wijze op eikenhouten  stammetjes shiitake-paddenstoelen  geteeld worden. Het bos waarin dit gebeurt, ligt naast het pension. De paddenstoelen worden in gedroogde vorm verkocht in diverse winkels door het land o.a.in: Maastricht: bij Gedeelde Weelde, Petrus Regoutplein. Roermond: Ekoplaza, Dr. Leurstraat; Versboerderij Schreurs. Swalmen: Versboerderij Verstappen, Rijksweg Noord. Reuver: Kaashuys, pastoor Vranckenlaan. Herkenbosch: Groen Lijf. Nijmegen: Ekoplaza , Groeneweg Neer: De Woag, Dijk. Tilburg: Solidare. Ook versturen wij op verzoek zakjes gedroogde shiitake per post. Stuur daartoe een email naar info@pensiongroenewoud.nl. Er is geen losse verkoop aan huis, alleen in combinatie met een groepsexcursie.

Excusies: Voor groepen kunnen wij een shiitake-paddenstoelenexcursie organiseren: Na ontvangst met thee of koffie wordt er verteld over de speciale manier waarop wij deze paddenstoel op eiken stammen in het bos telen. Er wordt een video getoond over de teelt en na een rondleiding door de kwekerij  kan men de shiitake ook proeven. Duur: 1,5 tot 2 uur. Kosten: 7,50 euro p.p. met een minimum van 75,- euro per groep.


TEEL JE EIGEN SHIITAKE-PADDENSTOELEN

Op (Goede) Vrijdag 2 april 2021 geven Paul en Jose weer een cursus shiitaketeelt waarin de kunst van het telen van deze heerlijke paddenstoel op eikenhouten stammetjes wordt behandeld. We zullen praktisch en theoretisch bezig zijn. Er wordt  geleerd hoe men stammen kan enten en men kan aanwezige literatuur bestuderen  en bespreken. Ook krijgt men stammen mee om zelf thuis te gaan telen. Samen bereiden we vegetarische gerechten met shiitake-paddenstoelen. De kosten voor deze dagcursus bedragen 85,- euro per persoon inclusief koffie, thee, lunch,diner en teeltstammen. De dag begint om 9.00u en duurt tot na de avondmaaltijd rond 20.00u. Bij tijdige aanmelding is het mogelijk in het pension te verblijven voor en/of na de cursus.

Graag tijdig telefonisch of per email aanmelden. Inschrijving beperkt.

Wie meer wil weten over onze kwekerij en foto 's wil zien verwijzen wij naar de reportage op: www.lekkerplantaardig.net/shii-take.htm


OMGEVING

De omliggende natuurgebieden Groenewoud en de Hout liggen in het Swalmdal en worden door staatsbosbeheer beheerd. Er is vanaf het pension een mooie rondwandeling van 3,5 km uitgezet. Dit is een prachtige wandeling om in ongeveer een uur de directe omgeving te verkennen.

Het pension ligt aan de rand van het dorp Swalmen. Een mooie wandeling langs de Swalm brengt U naar de kern van het dorp met winkels, een supermarkt en een ruime  keuze aan eetgelegenheden.

De prachtige omgeving valt bijna niet te beschrijven. De hier afgebeelde foto 's kunnen een indruk geven.







ROUTEBESCHRIJVING

Met eigen vervoer

Groenewoud staat met toeristische bewegwijzeringbordjes binnen de gemeente Swalmen aangegeven (bruine borden met witte letters).

Komende vanaf Venlo (N271): Bij binnenkomst Swalmen linksaf richting Bruggen (D). Volg de weg richting Bruggen tot er rechts een bos begint en ga rechtsaf de verharde bosweg Groenewoud in (tegenover kartingcentrum). Voor het stenen gebouw Groenewoud slaat U linksaf. Na 50 meter rechtsaf een pad in. U bent er.

Komende vanuit de richting Roermond: Volg de N271 door het dorp en sla rechtsaf richting Bruggen (D). Volg deze weg tot er rechts een bos begint en ga (tegenover kartingcentrum) rechtsaf de verharde bosweg in . Voor het stenen gebouw Groenewoud slaat U linksaf. Na 50 meter rechtsaf een pad in. U bent er.

Met het openbaar vervoer

Trein: station Swalmen ligt op ongeveer 3 km afstand. Komende van het perron moet U rechtsaf het dorp inlopen tot aan de stoplichten bij de rijksweg. Steek de rijksweg over en sla een klein stukje rechtsaf tot U de Swalm oversteekt. Sla linksaf en loop nu alsmaar rechtdoor tussen de huizen en  langs de Swalm stroomopwaarts tot aan het einde van de bebouwing waar U op een T-splitsing linksaf een wandelpaadje inslaat. Via een bruggetje loopt U het bos in en komt U bij Groenewoud. Op 50 meter voorbij het stenen gebouw rechtsaf een pad in. U bent er.

Bus: (ongeveer 1 km van het pension) lijn 66 vanuit Venlo of Roermond. Halte Rijksweg-Noord. loop een stukje richting Venlo en sla rechtsaf de Peelveldlaan in. (Volg de bordjes Groenewoud).Volg weg richting Bruggen tot er rechts een bos begint en ga rechtsaf de verharde bosweg groenewoud in (tegenover het kartingcentrum). Voor het stenen gebouw Groenewoud slaat U linksaf. Na 50 meter rechtsaf een pad in. U bent er.


RESERVEREN

Reserveren kan telefonisch of per email. U ontvangt een bevestiging met het verzoek een deel aan te betalen om de reservering definitief te maken.

Boekingen voor losse kamers, of groepsverblijf voor slechts een nacht in het weekend, kunnen pas vanaf 1 maand voor de gevraagde datum worden vastgelegd.

U kunt hier onze reserveringsvoorwaarden bekijken.


ADRES

Groenewoud 8, 6071 RB Swalmen (gemeente Roermond)(L). tel: 0475-501083. e-mail: info@pensiongroenewoud.nl