Welkom op onze website

Pension Groenewoud is het hele jaar open. De accommodatie wordt verhuurd, opgedeeld in appartementen, of in zijn geheel als groepsaccommodatie.
Wij verhuren per weekend of midweek.

Een weekend is vrijdag tot maandag, en een midweek van maandag tot vrijdag.

Rechtstreeks informeren en boeken bij Pension Groenewoud geeft altijd de beste beschikbaarheidsinformatie en de voordeligste prijs.

PENSION GROENEWOUD

Het pension is gelegen op een prachtige locatie aan de rand van het dorp Swalmen. De grote tuin is in twee delen gesplits door een kreupelhaagje met hekje. Achter in de tweede tuin komt u bij het riviertje de Swalm, met idyllische zithoekjes.
De tuin loopt over in een schitterend natuurgebied met talloze plekjes om van de natuur te genieten, langs de rivier en door de bossen te struinen. Het gebied Groenewoud maakt deel uit van het uniek natuurgebied het Swalmdal, beheerd door staatsbosbeheer.
Mensen die graag in de natuur vertoeven, van wandelen houden, willen fietsen of eens lekker uit willen rusten onder de bomen en langs het water, zullen hier zeker aan hun trekken komen. Het pension is gelegen aan het pieterpad en vele andere wandel- en fietsroutes. Kaarten zijn aanwezig. De locatie is een geschikt uitgangspunt voor leuke dagtochtjes naar steden dichtbij, zoals Roermond, Venlo en het duitse Bruggen, of wat verder weg Maastricht en Dusseldorf.

Het pension is het hele jaar open. Wij verhuren losse appartementen of het hele gebouw als groepsaccommodatie voor weekenden en midweken.
Inchecken vanaf 15.00 uur tot 21.00 uur. Uitchecken tot 12.00 uur.
We vragen onze gasten respectvol om te gaan met de rust en de ruimte in de natuur. 's Avonds na 22.00 uur moet het buiten rustig zijn. Groepen hebben dan nog altijd de beschikking over de groepsruimte.

Pension Groenewoud is eigendom van Paul Keulen en José van Willick. Zij zijn uw gastheer en gastvrouw. Ook exploiteren zij een shiitake-paddenstoelenkwekerij. Meer informatie hierover vindt u verderop in de tekst.


ACCOMMODATIE

Pension Groenewoud is een massief houten gebouw gemaakt van Fins grenenhout.

In het hele gebouw geldt een rookverbod en lopen we op sloffen of sokken, die U beter zelf meeneemt gezien de beperkte hoeveelheid en maten aanwezig.
In iedere kamer staan twee eenpersoonsbedden die aan elkaar gekoppeld kunnen worden tot een tweepersoons bed. Er is een mogelijkheid om een kinderbedje te plaatsen. Iedere kamer is voorzien van een eigen badkamer, met douche, w.c. en wastafel. Alle kamers zijn centraal verwarmd en met een thermostaatknop regelbaar.

De accommodatie is te huur voor een lang weekend (vrijdag tot maandag) of een midweek (maandag tot vrijdag) :
- door een groep ( 7 tot 14 personen), hele accommodatie.
of
- per appartement ( 1-, 2-, 4-6 persoons), totaal 3 appartementen.

Appartementen

Twee appartementen (op de 1e verdieping) beschikken over een eenvoudig keukentje en uiteraard over een eigen badkamer, en zijn geschikt voor twee personen. (eventueel een extra slaapkamer toe te voegen).

Het grote appartement (4 tot 6 persoons) beslaat de benedenverdieping: een woonkamer/keuken en drie slaapkamers (met eigen badkamers). Eventueel uit te breiden met een extra slaapkamer.

Alle 3 de appartementen zitten in 1 gebouw. Vanaf 22.00 uur in de avond tot 8.00 uur in de ochtend houdt men goed rekening met elkaar. Onze doelgroep zijn natuurliefhebbers die van een zekere mate van rust houden.
De appartementgebruikers kunnen in de avond, indien nodig en mogelijk, gebruik maken van de recreatiezaal.

Groepen

Voor groepen die het hele pension willen huren zijn er maximaal zo'n 14 slaapplaatsen beschikbaar. Er zijn 7 slaapkamers, een keuken/huiskamer en nog een apart gelegen recreatiezaal.
In deze sfeervolle ruimte (5 x 10 meter) is o.a. een houtkachel met een zithoek. Er is ook een keukentje. Tevens zijn er diverse tafels met stoelen. Dit zaaltje is ook te gebruiken  als werkruimte voor groepen die in het pension verblijven.
OMGEVING

De omliggende natuurgebieden Groenewoud en de Hout liggen in het Swalmdal en worden door staatsbosbeheer beheerd. Er is vanaf het pension een mooie rondwandeling van 3,5 km uitgezet. Dit is een prachtige wandeling om in ongeveer een uur de directe omgeving te verkennen.

Het pension ligt aan de rand van het dorp Swalmen. Een mooie wandeling langs de Swalm brengt U naar de kern van het dorp met winkels, een supermarkt en een ruime  keuze aan eetgelegenheden.

De prachtige omgeving valt bijna niet te beschrijven. De hier afgebeelde foto 's kunnen een indruk geven.


TARIEVEN

per 10 juni 2023

Pension Groenewoud is gedurende het hele jaar open. De accommodatie wordt verhuurd opgedeeld in appartementen, of in zijn geheel als groepsaccommodatie.
Wij verhuren alleen per weekend of midweek.


Een weekend bestaat uit 3 overnachtingen ( vrijdag tot maandag) en
een midweek bestaat uit 4 overnachtingen ( maandag tot vrijdag) .

- Eenpersoons appartement: weekend € 105,-, midweek € 140,- ( € 35,- per persoon per nacht).

- Tweepersoons appartement: weekend € 165,- ,midweek € 220,- (€ 27,50 per persoon per nacht).

- Grote appartement (drie slaapkamers plus keuken/huiskamer) 4 - 6 personen: weekend of midweek voor € 27,50 per persoon per nacht op basis van tweepersoonskamers.

- Kinderbedje of extra bed op ouderkamer beschikbaar.

- Lakenpakket € 9,-   p.p. (éénmalig).

- Lakenpakketten zijn te huur voor € 9,- per persoon maar u kunt deze ook zelf meenemen. Een lakenset bestaat uit: kussensloop, onderlaken, dekbedovertrek en handdoeken.

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting, BTW en eindschoonmaak.

Tarieven voor groepen:

Pension (zonder andere gasten):

U huurt het pension voor een weekend ( vrijdag tot maandag) of een midweek: (maandag tot vrijdag).
Als een weekendgroep al op zondag voor 18.00 u wil vertrekken betaald men voor de derde nacht de helft.
maximaal 7 slaapkamers + pensionkeuken + recreatiezaal.
€ 27,50 per persoon per nacht op basis van tweepersoons kamers.
Minimumprijs groepen alleen-gebruik hele pension (7 slaapkamers): tot 8 personen € 275,- per nacht.
Maximale groepsgrootte: 14 personen.


SHIITAKE-PADDENSTOELEN

Bij het pension is een paddenstoelenkwekerij gelegen waar op traditionele wijze op eikenhouten  stammetjes shiitake-paddenstoelen  geteeld worden. Het bos waarin dit gebeurt, ligt naast het pension. De paddenstoelen worden in gedroogde vorm verkocht in diverse winkels door het land o.a.in: Maastricht: bij Gedeelde Weelde, Petrus Regoutplein. Roermond: Ekoplaza, Dr. Leurstraat. Swalmen: Versboerderij Verstappen, Rijksweg Noord. Reuver: Kaashuys, pastoor Vranckenlaan. Herkenbosch: Groen Lijf. Nijmegen: Ekoplaza , Groeneweg Neer: De Woag, Dijk. Tilburg: Solidare. Op verzoek versturen wij zakjes gedroogde shiitake per post. Stuur daartoe een email naar info@pensiongroenewoud.nl. Er is geen losse verkoop aan huis, alleen in combinatie met een groepsexcursie.

Excusies: Voor groepen kunnen wij een shiitake-paddenstoelenexcursie organiseren: Na ontvangst met thee of koffie wordt er verteld over de speciale manier waarop wij deze paddenstoel op eiken stammen in het bos telen. Er wordt een video getoond over de teelt en na een rondleiding door de kwekerij  krijgen de deelnemers een kopje shiitake-soep en stukje shiitake-omelet. Duur: 1,5 tot 2 uur. Kosten: 7,50 euro p.p. met een minimum van 75,- euro per groep.

Meer informatie over de shiitaketeelt kunt u lezen in dit (oude) artikel.


TEEL JE EIGEN SHIITAKE-PADDENSTOELEN

Op zondag 7 april 2024 geven Paul en Jose weer een cursus shiitaketeelt waarin de kunst van het telen van deze heerlijke paddenstoel op eikenhouten stammetjes wordt behandeld. We zullen praktisch en theoretisch bezig zijn. Er wordt  geleerd hoe de stammen te enten en men kan aanwezige literatuur bestuderen  en bespreken. Ook krijgen de cursisten stammen mee om zelf thuis te< telen. De kosten voor deze dagcursus bedragen 80,- euro per persoon inclusief koffie, thee, eten en teeltstammen. De dag begint om 9.30u en we sluiten af met lekkere hapjes bereid met shiitake aan het eind van de middag.

Graag tijdig telefonisch of per email aanmelden. Inschrijving beperkt.


ROUTEBESCHRIJVING

Met eigen vervoer

Groenewoud staat met toeristische bewegwijzeringbordjes binnen de gemeente Swalmen aangegeven (bruine borden met witte letters).

Komende vanaf Venlo (N271): Bij binnenkomst Swalmen linksaf richting Bruggen (D). Volg de weg richting Bruggen tot er rechts een bos begint en ga rechtsaf de verharde bosweg Groenewoud in (tegenover kartingcentrum). Voor het stenen gebouw Groenewoud slaat U linksaf. Na 50 meter rechtsaf een pad in. U bent er.

Komende vanuit de richting Roermond: Volg de N271 door het dorp en sla rechtsaf richting Bruggen (D). Volg deze weg tot er rechts een bos begint en ga (tegenover kartingcentrum) rechtsaf de verharde bosweg in . Voor het stenen gebouw Groenewoud slaat U linksaf. Na 50 meter rechtsaf ons toegangspad in. U bent er.

Met het openbaar vervoer

Trein: station Swalmen ligt op ongeveer 3 km afstand. Komende van het perron moet U rechtsaf het dorp inlopen tot aan de stoplichten bij de rijksweg. Steek de rijksweg over en sla een klein stukje rechtsaf tot U de Swalm oversteekt. Sla linksaf en loop nu alsmaar rechtdoor tussen de huizen en  langs de Swalm stroomopwaarts tot aan het einde van de bebouwing waar U op een T-splitsing linksaf een wandelpaadje inslaat. Via een bruggetje loopt U het bos in en komt U bij Groenewoud. Op 50 meter voorbij het stenen gebouw rechtsaf ons toegangspad in. U bent er.

Bus: (ongeveer 1 km van het pension) lijn 66 vanuit Venlo of Roermond. Halte Rijksweg-Noord. loop een stukje richting Venlo en sla rechtsaf de Peelveldlaan in. (Volg de bordjes Groenewoud).Volg weg richting Bruggen tot er rechts een bos begint en ga rechtsaf de verharde bosweg groenewoud in (tegenover het kartingcentrum). Voor het stenen gebouw Groenewoud slaat U linksaf. Na 50 meter rechtsaf ons toegangspad in. U bent er.


RESERVEREN

Informeren kan telefonisch of per email. U ontvangt een bevestiging met het verzoek een deel aan te betalen om een reservering definitief te maken.

U kunt hier onze reserveringsvoorwaarden bekijken.


ADRES

Groenewoud 8, 6071 RB Swalmen (gemeente Roermond)(L). tel: 0475-501083. e-mail: info@pensiongroenewoud.nl