Welkom op onze website


PENSION GROENEWOUD

Het pension is gelegen op een prachtige locatie aan de rand van het dorp Swalmen, aan de oever van het riviertje de Swalm. Het gebied Groenewoud maakt deel uit van het uniek natuurgebied het Swalmdal, beheerd door staatsbosbeheer.
Mensen die graag in de natuur vertoeven, houden van wandelen, fietsen of gewoon eens lekker uit willen rusten onder de bomen en langs het water zullen hier zeker aan hun trekken komen. Wij bieden B&B ( Bed and Breakfast ) gedurende het hele jaar. Ook voor groepen is het pension geheel of gedeeltelijk te huur .We vragen onze gasten respectvol om te gaan met de rust en de ruimte in de natuur. Twee lange afstand wandelroutes (LAW) , Pieterpad en Maas-Swalm-Nettepad, passeren ons pension. Deze en andere wandelroutes bieden de wandelaars onder ons al vele mogelijkheden om de mooie omgeving naar alle kanten toe te verkennen. Ook diverse fietsroutes passeren het pension. Wandel- en fietskaarten zijn aanwezig.
De locatie is een geschikt uitgangspunt voor leuke dagtochtjes naar steden dichtbij, zoals Roermond, Venlo en het duitse Bruggen, of wat verder weg Maastricht en Dusseldorf.

Het Pension wordt gerund door Paul Keulen en José van Willick, die ook een paddenstoelenkwekerij hebben. Meer informatie hieronder.


ACCOMMODATIE

Pension Groenewoud is een massief houten gebouw gemaakt van Fins grenenhout en heeft zeven slaapkamers en een gezamenlijke eetkamer met volledig ingerichte keuken waar de gasten zelf hun maaltijden mogen bereiden en nuttigen. Ook een koelkast staat tot uw beschikking. Uiteraard kan de eetkamer ook als ontmoetings- en ontspanningsruimte fungeren. Tevens is er nog een apart stenen gebouw dat ook deze functie vervult. In deze sfeervolle ruimte (5 x 10 meter) staat een houtkachel met een zithoek. Dit zaaltje is ook te gebruiken  als werkruimte voor groepen die in het pension verblijven. In het houten pension geldt een rookverbod en lopen we op sloffen of sokken, die U bij voorkeur zelf meeneemt gezien de beperkte hoeveelheid en maten aanwezig.
In het pension hebben enkele kamers een eigen kookgelegenheid. De meeste kamers zijn ingericht  voor 2 personen. Twee éénpersoonsbedden kunnen desgewenst aan elkaar gekoppeld worden tot één bed. Er is een mogelijkheid om een kinderbedje te plaatsen. Enkele kamers zijn groter, hier staan dan ook meer bedden. Iedere kamer is voorzien van een eigen badkamer, met douche w.c.en wastafel. Alle kamers hebben uitzicht op bos, tuin of rivierlandschap, zijn centraal verwarmd en met een thermostaatknop regelbaar.
Voor groepen die het pension willen huren zijn er maximaal ongeveer 20 slaapplaatsen beschikbaar.
De tuin loopt over in een schitterend natuurgebied met talloze plekjes om van de natuur te genieten, langs de rivier en door de bossen te struinen.SHIITAKE-PADDENSTOELEN

Bij het pension is een paddenstoelenkwekerij gelegen waar op traditionele wijze op eikenhouten  stammetjes shiitake-paddenstoelen  geteeld worden. Het bos waarin dit gebeurt, ligt naast het pension. De paddenstoelen worden in gedroogde vorm verkocht in diverse winkels door het land o.a.in: Maastricht: bij Gedeelde Weelde, Petrus Regoutplein. Roermond: Ekoplaza, Dr. Leurstraat. Swalmen: Versboerderij Verstappen, Rijksweg Noord. Neer: De Woag, Dijk. Rozemarijn en Thijm in Tegelen Kerkstraat;Venlo Klaasstraat;Blerick Steegstraat;Deurne Stationstraat;Venray Grote Markt;Uden Gallerij. Ook versturen wij op verzoek zakjes gedroogde shiitake per post. Stuur daartoe een email naar info@pensiongroenewoud.nl. Er is geen losse verkoop aan huis, alleen in combinatie met een groepsexcursie.

Excusies: Voor groepen kunnen wij een shiitake-paddenstoelenexcursie organiseren: Na ontvangst met thee of koffie wordt er verteld over de speciale manier waarop wij deze paddenstoel op eiken stammen in het bos telen. Er wordt een video getoond over de teelt en na een rondleiding door de kwekerij  kan men de shiitake ook proeven. Duur: 1,5 tot 2 uur. Kosten: € 7,50 p.p. met een minimum van € 75,- per groep.

TEEL JE EIGEN SHIITAKE-PADDENSTOELEN

5

Op (Goede) Vrijdag 10 april 2020 geven Paul en José weer een cursus shiitaketeelt waarin de kunst van het telen van deze heerlijke paddenstoel op eikenhouten stammetjes wordt behandeld. We zullen praktisch en theoretisch bezig zijn. Er wordt  geleerd hoe men stammen kan enten en men kan aanwezige literatuur bestuderen  en bespreken. Ook krijgt men stammen mee om zelf thuis te gaan telen. Samen bereiden we vegetarische gerechten met shiitake-paddenstoelen. De kosten voor deze dagcursus bedragen 85,- euro per persoon inclusief koffie, thee, lunch,diner en teeltstammen. De dag begint om 9.00u en duurt tot na de avondmaaltijd rond 20.00u. Bij tijdige aanmelding is het mogelijk in het pension te verblijven voor en/of na de cursus.

Graag tijdig telefonisch of per email aanmelden. Inschrijving beperkt.

Wie meer wil weten over onze kwekerij en foto’s wil zien verwijzen wij naar de reportage op: www.lekkerplantaardig.net/shii-take.htm


OMGEVING

De omliggende natuurgebieden Groenewoud en de Hout liggen in het Swalmdal en worden door staatsbosbeheer beheerd. Er is vanaf het pension een mooie rondwandeling van 3,5 km uitgezet met groene paaltjes. Dit is een prachtige wandeling om in ongeveer een uur de directe omgeving te verkennen.

Het pension ligt aan de rand van het dorp Swalmen. Een mooie wandeling langs de Swalm brengt U naar de kern van het dorp met winkels, een supermarkt en een ruime  keuze aan eetgelegenheden.

De prachtige omgeving valt bijna niet te beschrijven. De hier afgebeelde foto’s kunnen een indruk geven.


ROUTEBESCHRIJVING

Met eigen vervoer

Groenewoud staat met toeristische bewegwijzeringbordjes binnen de gemeente Swalmen aangegeven (bruine borden met witte letters).

Komende vanaf Venlo (N271): Bij binnenkomst Swalmen linksaf richting Brüggen. Volg de weg richting Brüggen tot er rechts een bos begint en ga rechtsaf de verharde bosweg Groenewoud in (tegenover kartingcentrum). Voor het stenen gebouw Groenewoud slaat U linksaf. Na 50 meter rechtsaf een pad in. U bent er.

Komende vanuit de richting Roermond volg de N271 door het dorp en sla rechtsaf richting Brüggen. Volg de weg richting Brüggen tot er rechts een bos begint en ga rechtsaf de verharde bosweg in (tegenover kartingcentrum). Voor het stenen gebouw Groenewoud slaat U linksaf. Na 50 meter rechtsaf een pad in. U bent er.

Met het openbaar vervoer

Trein: station Swalmen ligt op ongeveer 3 km afstand. Komende van het perron moet U rechtsaf het dorp inlopen tot aan de stoplichten bij de rijksweg. Steek de rijksweg over en sla een klein stukje rechtsaf tot U de Swalm oversteekt. Sla linksaf en loop nu alsmaar rechtdoor tussen de huizen en  langs de Swalm stroomopwaarts tot aan het einde van de bebouwing waar U op een T-splitsing linksaf een wandelpaadje inslaat. Via een bruggetje loopt U het bos in en komt U bij Groenewoud. Op 50 meter voorbij het stenen gebouw rechtsaf een pad in. U bent er.

Bus: (ongeveer 1 km van het pension) lijn 66 vanuit Venlo of Roermond.Halte Rijksweg-Noord. loop een stukje richting Venlo en sla rechtsaf de Peelveldlaan in. (Volg de bordjes Groenewoud).Volg weg richting Brüggen tot er rechts een bos begint en ga rechtsaf de verharde bosweg groenewoud in (tegenover het kartingcentrum). Voor het stenen gebouw Groenewoud slaat U linksaf. Na 50 meter rechtsaf een pad in. U bent er.


RESERVEREN

Reserveren kan telefonisch of per email. U ontvangt een bevestiging met het verzoek een deel aan te betalen om de reservering definitief te maken.

Boekingen voor losse kamers, of groepsverblijf voor slechts één nacht in het weekend, kunnen pas vanaf 1 maand voor de gevraagde datum worden vastgelegd.

U kunt hier onze reserveringsvoorwaarden bekijken.


ADRES

Groenewoud 8, 6071 RB Swalmen (gemeente Roermond)(L). tel: 0475-501083. e-mail: info@pensiongroenewoud.nl